úterý 16. prosince 2014

Centrum Babylon Liberec= pořádně užitý víkend


Chceš si víkend užít a trochu i zrelaxovat po celém týdnu? Mám pro tebe jeden super typ na výlet na víkend, nebo klidně i na krátkou zimní dovolenou. Představuji ti
Centrum Babylon Liberec.

V průběhu celého víkendu jsem natočila i krátký VLOG, ve kterém se můžeš podívat na to, jak to v Centrum Babylon vypadá!


Ubytování
Můžete se ubytovat ve čtyřhvězdičkovém hotelu, který se nachází uvnitř rozlehlé budovy. Pokud zvolíš tento typ ubytování, má to i své výhody. Všude je to blíž, stačí pouze sejít po schodech a můžeš rovnou vyrazit do aquaparku, lunaparku a do dalších zařízení. Pokoj se odemyká pomocí čipové karty. Pokud zvolíš ubytování s balíčkem zábavy, následně máš zajištěné vstupy do Aquaparku, Lunaparku, iQparku a science centra iQLANDIA. Na jednotlivé atrakce se dostaneš právě díky čipové pokojové karty. Pokud cestujete ve dvou, dávejte si pozor, aby si vždy každý vzal svoji pokojovou kartu, jinak se přes turnikety na jednu kartu nedostanete. 

Co mě velmi mile překvapilo, byla jídelní místnost, kde se podávají snídaně a večeře. Stravování je zde zajištěno formou švédských stolů. K nabízeným chodům máte možnost si sami natočit jakékoliv studené nealkoholické pití a dále jsou v nabídce i teplé nápoje. A sama musím říct, že jídlo bylo opravdu dobré a myslím, že každý si tam vybere něco, co mu bude chutnat.

Teď už se pomalu dostáváme k jednotlivým atrakcím, které můžete v Babylonu navštívit.

Aquapark
V aquaparku najdete bazény a skluzavky, čtyři tobogány, romantické jeskyně, relaxační zóny, divokou řeku, průplavní jeskyně, saunu, páru a relaxační zónu.
V bazénu je možné si vyzkoušet i například aquazorbing a čeká na Vás i unikátní laserová show, která určitě utkví v paměti každého návštěvníka. Laser show dokonce získala 1. místo v kategorii Atrakce roku!

Celý komplex aquaparku působí velmi příjemně. Pro mladší jsou tu již zmiňované tobogány, pro starší bych spíše doporučila saunu nebo páru, ale každý si zde opět najde to své.

Lunapark
Lunapark ocení spíše děti, ovšem i dospělí si mohou vyzkoušet například jízdu na neposlušném býkovi, autodrom či další atrakce. V lunaparku se nachází i Indoor adventure golf, kde si může zdarma vypůjčit hole a zahrát si minigolf.

iQpark
V iQparku najdete spousty zábavných a zajímavých exponátů. Můžete si vyzkoušet různé rébusy, hádanky, kvízy, hry a hlavolamy. V iQparku naleznete i různé demonstrace přírodních jevů a zákonů atd. Exponáty jsou členěné do prolínajících se tematických okruhů člověk, prostředí, hry, zajímavosti.

iQLANDIA
iQLANDIA je nový komplex, který byl otevřený v dubnu 2014 a který se nachází naproti Babylonu. Jedná se o science centrum, ve kterém tě čekají různé interaktivní expozice, různé experimenty, které si sám/sama můžeš na vlastní kůži vyzkoušet a dále zde můžeš najít i různé fyzikální demonstrace.

Řekla bych, že iQLANDIA nabízí spousty, ale opravdu spousty zajímavých prezentací a experimentů, které zaujmou jak dospělé, tak i děti. Odneseš si i nejen další zážitky, ale i nějaké nové informace, které se pak dají v životě velmi dobře zužitkovat.

V Centru Babylon Liberec najdete i další mix zábavy. Můžeš si zahrát bowling, laser game, vyzkoušet 4D simulátor v XD kině a spousty dalších věcí, které jsou ti v Babylonu nabízeny. Navštívit můžeš také wellness centrum, které ocení zejména ženy. Vybrat si můžeš z relaxačních, zážitkových a wellness terapií nebo i příjemné profesionální masáže.

Kdybych měla shrnout celkový víkend, který jsem s přítelem strávila v Babylonu, tak hodnotím na jedničku. Užili jsme si všechny nabízené atrakce, výborně jsme se najedli, poznali nové lidi, vyzkoušeli si dosud nepoznané (například zařízené, kde je demonstrováno, jak probíhá výcvik kosmonautů, ze kterého mi bylo pořádně zle) a celkově jsme prožili velmi příjemný víkend, na který se bude těžko zapomínat! J

2 komentáře:

  1. cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccccc

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat