úterý 30. prosince 2014

Rozjasňující tónovací krém vs. bariérový krém

Dneska ti představím dva krémy od značky For Life & Madaga- výrobce České profesionální kosmetiky na Francouzských základech.

Natural Look rozjasňující tónovací krém


Tento rozjasňující krém vypadá na pohled velmi dobře. Pojďme se ale podívat, jak je to s jeho obsahem.

Vhodný pro všechny typy pleti.
Lehká konzistence dodávající pleti bezchybný přirozený vzhled. Textura se zlatavými mikročásticemi odrážející světlo rozjasňuje, opticky vyhlazuje a jemně skryje nedokonalosti, aniž by pleť zatěžovala. Po nanesení se přizpůsobí přirozenému odstínu pleti a zcela s ním splyne. Funkce Biological respektuje biologické procesy kůže a napomáhá ji udržet ve zdravém stavu. Textura se velmi snadno nanáší a neucpává póry.

Už jen to, že je vhodný pro všechny typy pleti mi nepřijde tak úplně pravda. Na pleť mastící se (nebo například na T-zónu) bych ho moc nedoporučovala. Přeci jenom jeho odlesky nepřidávají mastné pleti moc na kráse. Spíše naopak.

Textura je velmi lehká, příjemná, a jelikož je to tónovací krém nevytváří souvislou vrstvu na obličeji jako make-up, ale naopak pleť přirozeně sjednotí. Dá se tedy využít i jako podkladový krém pod makeup.

Ovšem nevýhoda tohoto krému je to, že pokud máte na obličeji pupínky, nebo suchá místa, až nepěkně právě tyto nedokonalosti vystupují na povrch právě díky zlatavému mikroprášku. 

Mně osobně tento krém nenadchnul. Už jenom to, že obsahuje zlatavý mikroprášek mi není příjemné. Nerada mám na pleti třpytky, ale samozřejmě někdo právě lehký třpyt může vyhledávat. Ovšem dá se využít jako velmi příjemný a přirozený rozjasňovač.

Využít se tento krém dá tedy jako podklad pod makeup, použít ho jako jemný rozjasňovač, nebo si ho přimíchat třeba na léto do svého makeupu k podpoření zdůraznění opálení. 

2DERM Barierový krém Colour


Tento krém je vhodný na citlivou a poškozenou kůži a obsahuje minerální barevné pigmenty, které sjednocují barevný tón pleti.

Krém/pasta pro úpravu porušených ochranných bariérových funkcí kožního povrchu, podmiňujících nadměrnou suchost a přecitlivělost na zevně působící fyzikální a chemické vlivy a faktory. Po nanesení na kůži vytváří tzv. „náhradní bariérový systém“ schopný porušené bariérové funkce po nezbytnou dobu nahrazovat a vytvořit tak podmínky pro navození regeneračních procesů v povrchové epidermis, vedoucích k obnově porušené bariérové funkce.

Už jen název krému mě velmi zaujal. Přiznám se, že i jeho funkce. Po nanesení na pleť můžete vnímat příjemnou citrusovou vůni. Další skvělá věc na něj je ta, že krásně hydratuje pokožku. Má v sobě jemňounký třpyt, který pomalu ani nepostřehnete.

Tento krém bych doporučila dívkám, které trpí na suchou pleť, nebo i na různé ekzémy (například na dekoltu). Díky hydratačním složkám se suchá pleť poměrně rychle aklimatizuje a suchá místa rychle mizí. Pleť je po něm také krásně vyhlazená a dá se použít jako velmi příjemný podklad pod make-up.

Zajímavostí je, že tento krém je jediný výrobek svého druhu v Evropě založený na zcela novém emulzním systému s prokázanou účinností na funkční poruchy kůže, což tedy mohu jenom potvrdit.

Rozhodně mě tento krém velmi zaujal, a myslím, že bude nepostradatelný pomocník při zimních mrazících, kdy moje pleť obzvláště trpí. 



Žádné komentáře:

Okomentovat