středa 15. července 2015

Jak správně používat tvářenku?

Tvářenka patří mezi každodenní produkty žen i dívek. Ovšem tuto krásku je třeba umět dobře nanést. Spousta žen nanáší výrazné tvářenky ve velké vrstvě, čímž docílí maximálně nepřitažlivý vzhled. Další otázkou je také kam s ní.

Tvářenka dokáže krásně podpořit rysy obličeje a také jej lehce vytvarovat. Dodává také zdravý vzhled. Ale pouze tedy pokud s ní člověk umí zacházet!

Výběr tvářenky

Jak vybírat odstín tvářenky? Při výběru je nejlepší pomocník přirozený tón pleti. Schválně se někdy podívej na své tváře po půlhodince běhu, nebo až v zimě přijdeš domů, jak se ti krásně zabarví. Právě v takovýchto barvách bys měla tvářenku volit. Další vodítko, jak barvu vybírat je barva tvých rtů.
Nevybírej příliš výrazné tóny. K světlé pleti půjde jemná růžová, k opálenější pleti broskvový odstín a k tmavší pleti se bude hodit meruňková až červená.
Další, na co je třeba koukat, je textura tvářenky. Vybrat si můžeš z gelových, tekutých či pudrových tvářenek. Pudrová textura se hodí ke smíšené až mastné pleti. Naopak suché pleti bude vyhovovat spíše krémové tvářenky.

Kam tvářenku nanášet?

Když vtáhneš ústa dovnitř, vyniknou ti lícní kosti a ty jemně přetři tvářenkou. Čím je tvář širší, tím svisleji je třeba tvářenku nanášet a čím je tvář užší, tím vodorovněji ji nanášej.
Tvářenka se nanáší směrem od ucha k nosu svisle a šikmo. Obličej bude vypadat širší, pokud tvářenku budeš orientovat spíše vodorovně.


Krok po kroku

1. Obličej si před použitím tvářenky dobře připrav. Nanes makeup a vše co normálně používáš. Pokud nanášíš pudrovou tvářenku, makeup ještě před použitím zafixuj pudrem. Pokud používáš krémovou tvářenku, pudrem vše zafixuj až po jejím nanesení.
2. Na tvářenku existuje speciální zkosený štětec, kterým rovnoměrně jedním tahem nanesete vše potřebné. Štětcem naber tvářenku a jemně ze štětce sklepej přebytečné pigmenty.

3. Tvářenka patří mezi bronzer a rozjasňovač (viz. obrázek), na spodní část lícní kosti. Kam až tvářenku vykreslit? Když přiložíš ukazováček a prostředníček ke kořeni nosu, dostaneš určitou hranici, kterou bys neměla nikdy s tvářenkou překročit.

4. Jako poslední krok je tu rozetření tvářenky, na které ti postačí štětec na pudr. Kulatým štětcem rozetři hrany tvářenky do ztracena. Pokud používáš tvářenku krémovou, celý look zapudruj.

5. Pokud to s intenzitou tvářenky přeženeš, stačí jen vzít pudr a postupně zmírňovat výraznou barvu na lících. U krémových tvářenek postačí ke zmírnění barvy pouze lehce tvář otřít do ubrousku. 

Nová tvářenka v drogeriích

Do drogérie v červnu 2015 přišla novinky od Max Factoru a to je Creme Puff Blush! Tvářenka na první pohled vypadá velmi pěkně. Zapečené složení obsahuje mix barevných pigmentů jemně odrážejících světlo, které vytvoří na pleti sametový finiš. Tvářenka je velmi jemná a přirozená a také se dobře vrství. Prostě dokáže podtrhnout přirozenou krásu!

Creme Puff Blush je velmi kompaktní, vejde se prakticky kamkoliv. Plastové balení při zavírání pevně doléhá, takže se nemusíš bát, že by se ti tvářenka sama otevřela. 

Max Factor přišel na trh s několika odstíny, kterými dokáže uspokojit všechny zákaznice.
Pro světlou pleť s růžovým podtónem je tu růžový a broskvový odstín 15 Seductive Pink a 20 Lavish Mauve.
Pro světlou pleť se žlutým podtónem je tu meruňkový až pískový odstín 05 Lovely Pink.
Pro tmavší pleť jsou tu výraznější zlatohnědé, červené až vínové odstíny 15 Seductive Pink, 25 Alluring Rose.
Pro pleť, která potřebuje nutně rozzářit je tu růžový odstín s chladným podtónem 20 Lavish Mauve.

V zahraničí je k dostání celkem 6 odstínů. Kromě odstínu Nude Mauve a Gorgeous Berries, které nebyly zařazeny do výběru odstínů, které u nás budou k sehnání, se jinak všechny ostatní od června objevují v drogériích.


A co ty? Jakou tvářenku nejraději používáš? J

Žádné komentáře:

Okomentovat