pondělí 12. června 2017

Souboj čistících přípravků na obličej (Sebamed, Bioderma, Lirene, L’Oreal)


Souboj čistících přípravků na obličej (Sebamed, Bioderma, Lirene, L’Oreal)

Každá dívka by měla mít doma odličovací nebo čistící přípravky na obličej. I když někdo makeup nepoužívá, je důležité obličej pravidelně čistit, jelikož během dne se na něm usadí mnoho nečistot. Mám tu pro tebe 4 čistící přípravky, které jsem vyzkoušela, a hned uvidíš, který si u mě vedl nejlépe.

Sebamed Clear face antibakteriální čisticí pěna- po řádném protřepání lahvičky a stlačení pumpičky dostaneš jemně našlehanou pěnu, která by měla být šetrná k pokožce a měla by umožňovat hloubkové čištění pórů. Její složení odpovídá přirozenému pH 5,5. Pěna se má používat jen na vyčistění obličeje, není vhodná pro oční okolí. Pěna je ale jemná, krásně vyčistí pleť a také pleť po ní zůstává krásně sametová. Co mi na ní trošku vadí je, že by se měla vmasírovat do pokožky a až za 5 minut opláchnout, což by mělo zajistit lepší odstranění bakterií a nečistot. Neodličuje oční makeup, tím pádem je vhodná spíše jen na intenzivní dočistění pleti.


Bioderma Sébium Gel Moussant- čistící pěnivý gel je určen pro mastnou, smíšenou i problematickou pokožku. Jemný mycí základ je výborně snášen i velmi citlivou pokožkou. Gel je možné používat i jako pěnu na holení. Tento gel příjemně a rychle odstraní veškeré nečistoty i večerní makeup. Po styku s vodou gel nádherně pění, takže stačí na odlíčení celého obličeje opravdu málo. Pěkně také vyhladí pleť a po použití není nutné používat další čistící přípravky. Pokud máš spíše sušší pleť, mohl by ji tento odličovací gel trošku vysušovat. V očích ale absolutně nepálí, což je jeho velké plus. A to největší je samozřejmě skvělé odlíčení pleti i očí.




Loreal Paris Čistící micelární gel- tento gel je v drogeriích poměrně krátce. Má roztomilé malé balení 125ml, takže je super hlavně na cestování. Gel má poněkud tekutější konzistenci. Nanáší se na vatový tampónek a nepění. Gel jemně čistí pokožku, nedráždí v očích a ani nevysušuje. Pleť je po něm také pěkně vyhlazená. Poněkud dobře odlíčí každodenní make-up, ale na voděodolné líčení či gelové linky bych ho nevyužívala. Podle mě je tento výrobek super na dočištění pleti, jelikož ji zanechá krásně jemnou bez přebytečných nečistot.



Lirene Fyziologický micelární čistící gel- tento čistící gel je nepěnivý, dá se použít i na suchý i navlhčený obličej. Jeho struktura je poněkud tekutější, ale velmi příjemná. V očích nijak nedráždí. Make-up a řasenku odlíčí bez větších problémů. Pokud používáš například gelové linky či voděodolnou řasenku, nepočítej s perfektním odlíčením. Co se týče pocitu odlíčení, určitě to není něco, s čím budeš 100% spokojena. Pleť je po něm trošku lepkavá takže je nutné ho omýt vodou nebo i dočistit micelární vodou.


U mě jednoznačně vede čistící gel od značky Bioderma. Jsem s ním spokojena dlouhodobě a zatím jsem nenašla nic, co by se mu vyrovnalo. Odličování a čistění pleti je s ním velmi snadné a také hotové během pár sekund.

Velmi mě zaujala čistící pěna Sebamed, jelikož krásně vyhladí a vyčistí pleť. Kdyby tato značka přišla s něčím, co by se dalo použít i na odlíčení očního makeupu, řekla bych, že by tento přípravek určitě zabodoval. Co se týče micelárního gelu od Lirene tak ten ani nenadchnul a ani nezklamal. Odlíčil lehký makeup a je dostupný téměř v každé drogerii. A micelární gel L’Oreal je příjemný hlavně na dočištění pleti.


A co ty? Jaký odličovací produkt máš nejraději?

1 komentář:

  1. Tak s názorem o čištění pleti za sebe rozhodně nemůžu nesouhlasit, naopak, myslím, že to co píše je pravda. Často se ale stává, že z původně zamýšleného záměru pleť vyčistit se stane nechtěně to, že pleť je tou chemií v kosmetice ještě více zatížena. Všechny tebou jmenované produkty se mi zdají dobré a sama bych nad jejich koupí přemýšlela, ale ještě bych zkusila mrknout třeba sem.

    OdpovědětVymazat